Termeni și Condiții Generale
I. CONDIȚII GENERALE
Termenii și condițiile generale (în continuare „Termeni și Condiții Generale” sau TCG) stabilesc drepturile și obligațiile cu privire la vânzarea de bunuri online, în magazinul online www.fitmin.ro și vor fi parte integrantă a contractului dintre Vânzător (operatorul magazinului online) și Cumpărător/Utilizator. În virtutea încheierii contractului de vânzare, Cumpărătorul/Utilizatorul declară că a luat la cunoștință de acest conținut și este de acord cu clauzele prevăzute.
TCG se aplică magazinului online operat de Dibaq a.s. („Vânzătorul”), cu sediul social în Helvíkovice nr. 90, 564 01, Žamberk, Republica Cehă, cod fiscal: 25286366, cod de TVA CZ 25286366, înregistrată la Registrul Comerțului ținut de Tribunalul Regional din Hradec Králové, Secțiunea B, mențiunea 1770, e-mail: info@fitmin.ro, telefon: +420 460 000 111, accesibil prin intermediul site-ului www.fitmin.ro (denumit în continuare „Magazinul online”).
TCG vor deveni aplicabile începând cu data de 1 aprilie 2025.
II. DEFINIȚII
• Magazin online – site-ul web www.fitmin.ro și subdomeniile acestuia, prin intermediul căruia bunurile sunt vândute pe internet.
• Vânzător – societatea comercială Dibaq a.s. („Vânzătorul”), cu sediul social în Helvíkovice nr. 90, 564 01, Žamberk, Republica Cehă, cod fiscal: 25286366, cod de TVA CZ 25286366. Totodată, Vânzătorul va fi considerat, de asemenea, operatorul magazinului online.
• Utilizator/Cumpărător: orice persoană fizică sau juridică, sau o organizație fără personalitate juridică (acționând fie ca un consumator, fie ca o întreprindere) care (a) vizitează site-ul web al Vânzătorului fără a se înregistra, (b) se înregistrează pe site sau (c) încheie un contract de vânzare cu Vânzătorul pentru produsele enumerate în magazinul online și și-a dat acordul cu privire la clauzele specifice site-ului din secțiunea Termeni și Condiții Generale.
• Aplicabilitate – Termenii și condițiile sunt destinate în primul rând achizițiilor efectuate de consumatori persoane fizice (B2C). Clienților comerciali/Comercianților (B2B) li se aplică termeni și condiții diferite care nu sunt specificate în detaliu în cuprinsul acestui document. Pentru clarificări suplimentare aceștia se poate adresa în scris Vânzătorului.
• Comandă: un document electronic prin care Utilizatorul transmite Vânzătorului, prin intermediul site-ului, intenția sa de a achiziționa bunuri și/sau servicii de pe site.
• Cont: secțiunea din site formată dintr-o adresă de e-mail și o parolă care permite Utilizatorului transmiterea comenzii și care conține informații despre client/cumpărător și istoricul în site (istoric comenzi, retururi, informații personale, cupoane, favorite etc.).
• Contract de vânzare – contractul încheiat la distanță între Vânzător și Cumpărător/Utilizator prin intermediul magazinului online, a cărui obiect de activitate este vânzarea de bunuri și/sau servicii.
• Bunuri – bunuri care sunt oferite spre vânzare de către Vânzător, prin intermediul magazinului online.
• Serviciu de curierat – serviciu de curierat oferit în baza unui contract, ce gestionează transportul bunurilor de la Vânzător către Cumpărător/Utilizator.
• Zile lucrătoare – zile în calendar începând de Luni până Vineri, exceptând zilele de Sâmbătă și Duminică și zilele care, având în vedere legislația în vigoare, sunt considerate sărbători legale.
III. SCOPUL TERMENILOR ȘI CONDIȚIILOR
1. Scopul acestor TCG este de a defini și reglementa condițiile de utilizare a acestui site atât pentru vizitatorii site-ului, cât și pentru persoanele care plasează comenzi pe site, precum și drepturile și obligațiile Vânzătorului și Cumpărătorului.
2. Conținutul paginii www.fitmin.ro, incluzând, fără a se limita la texte, grafică, imagini, software, logo, precum și orice alte date și aplicații inclusiv în ceea ce privește, dacă este cazul, comentariile clienților, reprezintă proprietatea exclusivă a Dibaq a.s. și/sau a partenerilor săi, fiind protejată conform legislației în vigoare privind drepturile de autor și drepturile de proprietate intelectuală și industrială, fiind interzisă și pedepsită conform legilor în vigoare orice preluare din conținutul paginii în scopul republicării, distribuirii totale sau parțiale sau în orice alte scopuri, sub orice formă, fără acordul scris prealabil al Vânzătorului.
3. Vânzătorul își rezervă dreptul unilateral de a modifica TCG. Toți Utilizatorii vor fi informați în mod corespunzător cu privire la modificările în cauză, prin modalitatea de comunicare stabilită cu Vânzătorul (email, telefon etc.). TCG modificate intră în vigoare în ziua în care textul modificat este publicat pe site. După intrarea în vigoare a modificărilor, utilizarea în continuare a site-ului web constituie acceptarea TCG modificate. Dacă nu doriți să continuați să utilizați site-ul web în conformitate cu TCG modificate, aveți dreptul să vă închideți contul de utilizator.
4. În cazul în care o dispoziție din prezentele TCG este sau devine invalidă sau inaplicabilă (în tot sau în parte), aceasta nu afectează valabilitatea celorlalte dispoziții.
Aspectele care nu sunt reglementate de prezentele TCG se vor completa în mod corespunzător cu legislația în vigoare din România.
IV. OFERTA DE PRODUSE ȘI PREȚURILE
1. În magazinul online, Vânzătorul distribuie în principal produse de hrană pentru animale de companie (denumite în continuare „produse”) produse fie de el însuși, fie în colaborare cu alții. Acestea sunt afișate diferit pe site-ul web. Vânzătorul vinde produsele enumerate în magazinul online în nume propriu și pe cont propriu. Vânzătorul deține autorizațiile necesare pentru producția și distribuția de hrană pentru animale de companie.
2. Caracteristicile esențiale ale produsului (denumirea și descrierea acestuia) pot fi găsite pe pagina de informații a produsului, care este accesibilă chiar și fără înregistrare. Imaginile afișate pe paginile produsului pot diferi de produsul real, iar în unele cazuri servesc doar ca ilustrații; în ciuda tuturor diligențelor, pot exista discrepanțe de conținut în text. Vânzătorul va notifica Utilizatorul cu privire la eventuale discrepanțe majore în momentul confirmării comenzii.
3. Informații complete privind produsele disponibile în prezent și prețurile acestora sunt furnizate pe paginile produselor. Prețurile sunt prezentate ca sume brute, plătibile în moneda legală în format „Lei”. Vânzătorul indică întotdeauna prețul unitar al produselor, în special dacă acestea sunt disponibile în ambalaje diferite sau în cantități multiple.
4. În cazul în care un preț incorect apare pe magazinul online, deși Vânzătorul nu dorește aceasta, în special în cazul unui preț evident eronat sau disproporționat (de exemplu, un preț de 0 Lei sau 1 Leu, sau un procent de reducere care nu corespunde prețului inițial, cum ar fi o reducere de 50% la un produs de 50 Lei care afișează o sumă semnificativ mai mică sau mai mare), Vânzătorul își rezervă dreptul de a vinde produsul la prețul corect și de a oferi Utilizatorului o propunere corectată prin e-mailul de confirmare a comenzii. Într-un astfel de caz, Utilizatorul are dreptul de a accepta sau de a respinge propunerea corectată. Dacă Utilizatorul acceptă propunerea corectată, contractul de vânzare este încheiat la prețul corect. În cazul în care Utilizatorul respinge propunerea, nu se încheie niciun contract datorită lipsei acordului reciproc și neechivoc. Un preț incorect este considerat în special cel care se abate în mod semnificativ de la prețul cunoscut, general acceptat sau estimat al produsului sau care apare ca urmare a unei erori.
5. Din când în când, la propria sa discreție, și în conformitate cu legislația în vigoare, Vânzătorul poate organiza promoții sau campanii speciale într-o perioadă de timp definită, fie pentru Utilizatorii înregistrați, fie pentru publicul larg. Pentru astfel de promoții temporare se aplică termeni și condiții speciale, ale căror detalii vor fi publicate pe pagina specifică promoției/campaniei. În general, promoțiile, reducerile, cupoanele și voucherele de cumpărare afișate pe site, în buletinele informative sau pe alte platforme legate de magazinul online nu pot fi combinate. Un singur tip de reducere poate fi aplicat pentru fiecare achiziție. Această limitare nu se aplică utilizării punctelor de loialitate sau promoțiilor în care sunt permise în mod expres utilizări multiple. Comenzile în care este evident (pe baza numelui, adresei, numărului de telefon etc.) că același Cumpărător utilizează cuponul promoțional în mai multe comenzi înregistrându-se cu adrese de e-mail diferite sunt considerate o încălcare a prezentelor TCG, iar Vânzătorul nu este obligat să proceseze astfel de comenzi.
6. Prețul de cumpărare al bunurilor și serviciilor sunt furnizate în cadrul magazinului online, incluzând TVA și toate taxele prevăzute de lege, sau alte aspecte financiare. Costul și cheltuielile suportate pentru livrarea bunurilor diferă în funcție de modalitatea de livrare și de plată a prețului de cumpărare. Vânzătorul nu percepe o taxă suplimentară de ambalare - cu excepția cazurilor în care părțile au convenit altfel (de exemplu, pentru ambalaje individuale, personalizate sau cadou).
7. Prețul de cumpărare indicat pentru bunuri la momentul plasării comenzii va fi considerat prețul obligatoriu atât pentru Vânzător, cât și pentru Utilizator/Cumpărător, iar după ce comanda este plasată, prețul de cumpărare nu poate fi schimbat, chiar și în cazul în care Vânzătorul schimbă valoarea prețului de cumpărare pentru bunuri, sau în cazul în care un discount promoțional ar interveni ulterior. Când se va schimba același tip de bunuri cu o mărime diferită, Utilizatorul/Cumpărătorul va plăti același preț ca în comanda inițială. În cazul în care Utilizatorul/Cumpărătorul solicită schimbarea bunurilor cu un alt tip de bunuri, se va aplica prețul din lista curentă de prețuri, iar acesta nu va avea dreptul de a folosi un discount, puncte de loialitate sau codul de discount care deja a fost folosit în comanda inițială.
V. ÎNREGISTRAREA ȘI CONTUL DE UTILIZATOR
1. Navigarea pe site sau achiziționarea în magazinul online este posibilă fără înregistrare; cu toate acestea, deținerea unui cont de utilizator înregistrat facilitează achizițiile viitoare sau repetate.
2. Înregistrarea pe site se face prin intermediul secțiunii „Înregistrare”, prin completarea câmpurilor corespunzătoare. Un Utilizator poate crea un singur cont per adresă de e-mail.
3. Vânzătorul va notifica Utilizatorul cu privire la înregistrarea reușită prin e-mail. Dacă, din orice motiv, Utilizatorul nu primește un e-mail de notificare în termen de 24 de ore, Utilizatorul este obligat să notifice imediat Vânzătorul. Contul este înregistrat după ce Utilizatorul confirmă personal înregistrarea online. Înregistrările care nu sunt confirmate de către utilizator vor fi șterse de către Vânzător după 24 de ore. Vânzătorul va confirma imediat înregistrarea și declarația contractuală a Utilizatorului prin e-mail trimis la adresa furnizată în timpul înregistrării.
4. În timpul înregistrării, Vânzătorul verifică valabilitatea adresei de e-mail furnizate. Înregistrarea cu o adresă de e-mail falsă sau invalidă nu se va finaliza sau va fi considerată invalidă. Utilizatorul este responsabil pentru furnizarea unei adrese de e-mail valide și funcționale în timpul înregistrării și pentru menținerea acestei adrese de e-mail activă până la închiderea contului de utilizator.
5. Prin înregistrarea și/sau achiziționarea pe site, Utilizatorul confirmă că se înregistrează cu date reale și că, în conformitate cu legislația în vigoare, are cel puțin o capacitate juridică limitată, fără restricții privind capacitatea de a încheia contracte în acest context.
6. În cazurile în care, în timpul înregistrării, sunt furnizate date false sau date ale altei persoane, contractul electronic rezultat poate fi contestat de partea vătămată în fața unei instanțe. În cazul în care contestația are succes, contractul va deveni nul din momentul încheierii sale sau, în cazul în care înlocuiește un alt contract, drepturile și obligațiile părților vor fi stabilite pe baza contractului înlocuit.
7. După înregistrarea cu succes, modificările datelor pot fi efectuate prin intermediul contului de utilizator. În absența unui cont de utilizator, datele pot fi modificate numai prin e-mail.
8. Datele personale și de tranzacție furnizate de utilizator sunt înregistrate în Contul de utilizator sau într-o bază de date desemnată de Vânzător. În cazul în care există modificări ale datelor Utilizatorului, acesta este obligat să actualizeze datele din Contul de Utilizator. Orice răspundere rezultată din neactualizarea sau furnizarea de informații false, incomplete sau înșelătoare revine exclusiv Utilizatorului.
9. Prin înregistrarea pe site, Utilizatorul recunoaște și consimte în mod expres că datele personale și de tranzacție furnizate de către Utilizator vor fi înregistrate și stocate automat de către Vânzător în conformitate cu prevederile Politicii de confidențialitate a site-ului.
10. Vânzătorul își rezervă dreptul de a refuza înregistrarea fără a oferi motive, precum și de a restricționa un cont de utilizator. Vânzătorul are dreptul de a restricționa Contul de Utilizator dacă Utilizatorul a comis anterior o încălcare gravă a contractului. Vânzătorul are, de asemenea, dreptul de a refuza înregistrările repetate de la o adresă de e-mail sau o adresă IP exclusă sau, în cazul în care înregistrarea repetată a avut deja loc, de a șterge imediat înregistrarea fără avertisment sau explicație prealabilă. Exercitarea acestui drept nu afectează nicio achiziție finalizată sau serviciu contractat.
11. Utilizatorul poate rezilia contul de utilizator în orice moment prin notificarea Vânzătorului prin e-mail (denumită în continuare: Reziliere). Vânzătorul va șterge Contul de Utilizator în termen de 30 de zile de la data primirii cererii de reziliere, cu condiția ca Utilizatorul să nu aibă datorii restante față de Vânzător.
VI. PRELUCRAREA COMENZILOR
1. Adăugați produsul pe care doriți să îl achiziționați în coșul de cumpărături. Odată adăugat, conținutul coșului va fi afișat automat pe ecran. Dacă doriți să adăugați un alt produs, selectați butonul „Înapoi” sau „Continuă cumpărăturile” din fereastra pop-up, astfel încât conținutul coșului să nu fie pierdut. Dacă nu doriți să achiziționați produse suplimentare, consultați lista de produse din coș făcând clic pe butonul „Conținutul coșului” situat în colțul din dreapta sus al magazinului online. Pe pagina afișată, puteți modifica cantitatea de produse sau le puteți elimina din coș. Conținutul coșului este actualizat automat după introducerea cantității.
2. Adăugarea unui produs în coș nu obligă Utilizatorul să finalizeze achiziția. Dacă Utilizatorul decide să nu achiziționeze produsul selectat, acesta poate fi înlăturat din coș în orice moment sau întregul coș poate fi golit. În plus, la achiziționarea fără înregistrare, articolele din coș rămân salvate timp de 30 de zile, în timp ce pentru utilizatorii conectați, acestea rămân timp de 13 luni; după această perioadă, coșul expiră. Adăugarea în coș nu constituie rezervarea Produsului fără plată.
3. Odată ce sunteți mulțumit de conținutul coșului, faceți clic pe butonul „Plasați comanda”. Pe ecranul următor, vi se va solicita fie să vă conectați la magazinul online, fie să vă înregistrați, fie să alegeți opțiunea „Achiziție fără înregistrare”. Indiferent de opțiunea aleasă, trebuie să completați în mod corespunzător formularul afișat sau datele de autentificare și să faceți clic pe butonul „Continuare”. În cazul achiziționării în calitate de invitat sau pentru prima achiziție de către un utilizator înregistrat, este obligatoriu să furnizați numele complet, adresa de e-mail, numărul de telefon și adresa de facturare și/sau de expediere pe formularul de comandă.
4. În continuare, trebuie să alegeți modalitatea de livrare/primire a Produsului, care este posibilă exclusiv prin utilizarea companiei de transport indicată de Vânzător în magazinul online. Ridicarea personală a Produselor achiziționate în magazinul online nu este disponibilă.
5. După selectarea metodei de expediere, trebuie să alegeți metoda de plată. Pe ecranul afișat, selectați opțiunea de plată corespunzătoare și faceți clic pe butonul „Continuare”. Plata poate fi efectuată online prin intermediul platformei GoPay sau prin ramburs direct la curier. Politica de confidențialitate privind prelucrarea datelor este disponibilă pe site-ul Vânzătorului.
6. În orice etapă a procesului de comandă, până la transmiterea finală a comenzii către Vânzător, aveți posibilitatea de a corecta orice erori de introducere a datelor, fie prin intermediul contului dumneavoastră de utilizator (prin modificarea datelor dumneavoastră personale), fie direct pe ecranul de comandă (de exemplu, prin ștergerea unui produs din coș). Erorile de introducere a datelor includ, de exemplu, cantități introduse incorect, plasarea produsului greșit în coș și apoi ștergerea acestuia sau erori tipografice în detaliile comenzii (cum ar fi adresa de expediere). Modificarea adresei de expediere pentru produsele aflate deja în livrare se poate face numai prin e-mail.
7. Ulterior, comanda este finalizată. Dacă ați revizuit totul și sunteți de acord cu Termenii și condițiile generale, precum și cu politica de prelucrare a datelor (prin bifarea căsuței corespunzătoare), puteți trimite comanda către prestator făcând clic pe butonul „Trimiteți comanda cu acceptarea obligației de plată”. Se va afișa apoi un ecran de rezumat cu un număr final al comenzii. În acest moment, nu mai puteți modifica conținutul coșului.
8. Furnizorul va confirma primirea comenzii nu mai târziu de 48 de ore, prin intermediul unui e-mail automat de confirmare, care va conține datele pe care le-ați furnizat în timpul achiziției sau înregistrării (de exemplu, informații de facturare și de expediere), numărul intern al comenzii, data comenzii, o listă a produselor comandate, cantitățile, prețurile produselor, orice coduri de cupon utilizate, puncte de loialitate, orice costuri de expediere aplicabile și suma finală de plată. În cazul în care e-mailul de confirmare nu ajunge la dumneavoastră în termen de 48 de ore, sunteți exonerat de obligațiile care decurg din ofertă sau din obligațiile contractuale.
9. Dacă detectați o eroare în datele menționate în e-mailul de confirmare după ce ați trimis comanda către Vânzător, trebuie să notificați Vânzătorul în termen de 1 zi lucrătoare pentru a preveni procesarea unei comenzi neintenționate. După livrarea Produsului, Utilizatorul are dreptul de a se retrage din contract numai în conformitate cu normele privind retragerea prevăzute în prezentele TCG.
10. Vânzătorul își rezervă dreptul de a respinge parțial sau integral comenzile confirmate, în special în cazul în care produsele nu sunt în stoc. În cazul îndeplinirii parțiale a comenzilor care conțin mai multe produse, această îndeplinire poate avea loc numai după consultarea cu dumneavoastră. În cazul în care prețul de achiziție a fost plătit în avans, suma transferată pentru Produsul (Produsele) respins(e) va fi rambursată Utilizatorului în termen de 14 zile.
11. Prestatorul își rezervă dreptul de a respinge comanda Utilizatorului în cazuri justificate, în special în cazul unor date false sau incomplete sau al oricărei utilizări abuzive a site-ului sau a Produsului.
12. Procesarea comenzilor se efectuează în ordinea primirii în zilele lucrătoare și în timpul orelor de program, deși este posibil să se plaseze o comandă în afara acestor ore. Dacă o comandă este plasată în afara orelor de lucru, aceasta va fi procesată în următoarea zi lucrătoare.
VII. PROCEDURA PRIVIND ÎNCHEIEREA CONTRACTULUI DE VÂNZARE
1. Informațiile furnizate pe site-ul web nu constituie o ofertă din partea Vânzătorului de a încheia un contract. Prin declararea expresă în timpul înregistrării, între Utilizator și Vânzător se încheie un contract online pe durată nedeterminată pentru menținerea contului de utilizator. Înregistrarea reușită și datele stocate electronic și informațiile privind comanda servesc drept dovadă a încheierii contractului online.
2. Până în momentul în care procesul de plasare a comenzii este finalizat de către Utilizator și comanda devine obligatorie, Utilizatorul poate anula comanda în orice moment, prin întreruperea procesului de comandă și care ar rezulta în plasarea comenzii, sau prin părăsirea website-ului prin intermediul căruia sunt plasate comenzile.
3. Făcând clic pe butonul „Trimite comanda cu acceptarea obligației de plată”, acceptați condițiile contractului de vânzare, dispozițiile prezentelor TCG și condițiile specifice aplicabile achiziționării anumitor produse. Prin contractul de vânzare (denumit în continuare: Contract), declarați că ați citit și acceptat condițiile prevăzute în prezentele TCG ca fiind obligatorii pentru dumneavoastră și sunteți de acord cu prelucrarea datelor necesare pentru executarea Contractului, astfel cum se specifică în prezentele TCG și în Politica de confidențialitate.
4. Utilizatorul are un drept de încetare a contractului de vânzare fără nicio sancțiune, până în momentul în care bunurile sunt expediate. Totuși, Utilizatorul va informa vânzătorul despre o astfel de încetare, fie prin e-mail, fie prin telefon. Orice modificare a comenzii sau corectarea unor erori va putea fi realizată până în momentul în care bunurile sunt expediate, cu excepția schimbării modalității de plată, care poate fi efectuată numai cu consimțământul Vânzătorului.
5. Comanda plasată electronic este considerată un contract pe durată determinată, reglementat de dispozițiile aplicabile, în vigoare. Contractul se încadrează în cadrul normelor detaliate care reglementează contractele dintre consumatori și operatorii economici în conformitate cu Codul Civil, a Legii nr. 296/2004, precum și a dispozițiilor Directivei 2011/83/UE a Parlamentului European și a Consiliului privind drepturile consumatorilor.
6. Contractul încheiat prin intermediul Site-ului este considerat un contract scris, evidențiat prin datele de comandă stocate electronic furnizate de Utilizator, pe care Vânzătorul le păstrează în conformitate cu legislația în vigoare. Datele introduse de Utilizator, informațiile stocate în sistemul Vânzătorului cu privire la Produs, confirmarea bancară a tranzacției și textul prezentelor TCG constituie împreună Contractul scris. Deși Vânzătorul nu arhivează în mod individual Contractul încheiat, acesta asigură păstrarea versiunii actuale a prezentelor TCG, precum și a datelor și confirmărilor menționate mai sus - așa cum permite GDPR. Contractul dintre părți este încheiat în limba română.
7. Achiziționarea unui Produs este un contract de vânzare unic, definitiv, care se îndeplinește prin plata prețului Produsului și livrarea Produsului. Contractul nu se transformă într-un contract pe o perioadă nedeterminată. Înregistrarea unui cont pe site-ul web constituie un contract pe durată nedeterminată, care încetează la cererea Utilizatorului de ștergere a Contului de Utilizator.
8. Dispozitivul utilizat pentru finalizarea achiziției (telefon mobil, computer cu acces la internet, tabletă etc.) sau metoda specială de plată (de exemplu, plata prin telefonul mobil) poate genera costuri din partea furnizorului de telecomunicații pentru internet, telefonie mobilă sau altă conectivitate electronică, sau pentru metoda specifică de plată utilizată. În timpul procesului de achiziție nu aveți alte obligații față de Vânzător/site-ul web în afara plății prețului de achiziție. Nu vi se solicită să furnizați Vânzătorului niciun depozit sau altă garanție financiară.
9. Nu este posibilă modificarea unei comenzi prin intermediul magazinului online. Dacă, după confirmarea comenzii (adică după încheierea contractului de vânzare), doriți să o modificați (de exemplu, să adăugați sau să eliminați produse, să schimbați adresa de facturare/expediere, să schimbați metoda de plată), vă rugăm să ne notificați prin e-mail (info@fitmin.ro).
10. Vânzătorul va putea contacta cumpărătorul cu privire la comanda plasată, folosind numărul de telefon și/sau e-mail indicat de către cumpărător în momentul plasării comenzii, având în vedere realizarea contractului de vânzare.
VIII. TERMENII ȘI CONDIȚIILE PENTRU PLĂȚI
1. Contravaloarea totală a Produsului în temeiul Contractului, care include TVA, este afișată pe pagina „coș” a interfeței de cumpărare, indicând prețurile brute și costurile de expediere. Plata prețului va fi efectuată în moneda din România (RON).
2. Contravaloarea totală include toate costurile asociate achiziției, inclusiv costurile de expediere. În cazul ridicării personale, Vânzătorul nu percepe nicio taxă de expediere. Nu se percepe nicio taxă pentru utilizarea site-ului web. Prețurile indicate reprezintă prețul unitar al Produselor, inclusiv TVA, exprimat în Lei, adică prețuri brute care încorporează valoarea TVA.
3. Stabilirea prețului Produsului este la aprecierea Prestatorului. Prestatorul își rezervă dreptul de a modifica în orice moment prețul de achiziție al Produsului sau valoarea oricăror costuri auxiliare. Acest drept de modificare a prețului nu se aplică achizițiilor deja în curs.
4. În cadrul procesului de plasare a unei comenzi, Utilizatorul poate alege modalitatea de plată a prețului astfel:• Plata la livrare: plata efectuată în momentul recepționării bunurilor de la curier: cash sau cu cardul (dacă curierul oferă acest serviciu).• Plata prin transfer bancar în avans sau prin plata online securizată cu card bancar prin sistemul de plată GoPay.
Puteți citi Termenii și condițiile generale ale furnizorului de plăți online, respectiv GoPay, înainte de inițierea plății:
Engleză: https://www.gopay.com/en/about-us -
Română: versiune tradusă a documentelor din Engleză
Processing of personal data | Terms of the GoPay Account Information Service | Terms of the GoPay Payment Initiation Service | What is the fee for card payments | Accounts terms of use | AML policy effective | Claims and Complaints | Cookies policy | List of fees for GoPay account | List of fees for payment gateway | List of High-risk Categories | List of Prohibited Categories | Payment gateway terms | Privacy policy
5. Modalitatea aleasă pentru plata prețului poate fi schimbată după plasarea comenzii, numai cu acordul și ajutorul Vânzătorului.
6. Vânzătorul poate anula comanda efectuată de către Utilizator, în urma unei notificări prealabile adresate Utilizatorului, fără nicio obligație ulterioară a vreunei părți față de cealaltă sau fără ca vreo parte să poată să pretindă celeilalte daune/interese, în următoarele cazuri:• neacceptarea tranzacției de către banca emitentă a cardului Utilizatorului, în cazul plății online; • invalidarea tranzacției de către procesatorul de carduri, în cazul plății online;• datele furnizate de către Utilizator, pe site, sunt incomplete și/sau incorecte.
7. Vânzătorul nu este responsabil pentru eventualele erori apărute în timpul transferurilor bancare. E-mailul automat de confirmare a plății este trimis de Vânzător la adresa de e-mail furnizată de Utilizator. Utilizatorul este singurul răspunzător pentru orice daune rezultate din furnizarea incorectă a adresei de e-mail.
8. Până la primirea plății integrale a prețului de achiziție, Produsul rămâne în proprietatea Vânzătorului. În cazul în care, din orice motiv, Produsul intră în posesia Utilizatorului înainte de efectuarea plății integrale, acesta este răspunzător față de Vânzător pentru orice daune care rezultă din aceasta și nicio terță parte nu poate fi trasă la răspundere pentru rambursare.
9. Vânzătorul își rezervă dreptul de a anula o comandă în situațiile în care un Utilizator plasează aceeași comandă de mai multe ori și, în mod repetat, nu o ridică sau adoptă un comportament nepotrivit în interacțiunile cu Vânzătorul.
10. Adăugarea unui bun/serviciu în coșul de cumpărături, în lipsa finalizării comenzii, nu atrage după sine înregistrarea unei comenzi, implicit nici rezervarea automată a bunului/serviciului.
11. Vânzătorul își rezervă dreptul de a refuza realizarea (în cazul produselor personalizate) produselor al căror conținut ar contraveni propriilor valori, principii sau politici de administrare a afacerilor, ordinii publice sau bunelor moravuri, fără a fi dator să justifice refuzul său.
12. Pentru motive justificate, www.fitmin.ro își rezervă dreptul de a restricționa accesul Utilizatorului/Cumpărătorului în vederea efectuării unei comenzi și/sau la unele din modalitățile de plată acceptate, în cazul în care consideră că conduita sau activitatea Utilizatorului/Cumpărătorului pe site sau acțiunile acestuia ar putea prejudicia în vreun fel www.fitmin.ro.
13. Alte informații privind anumite modalități de plată pot fi găsite în secțiunea „Metode de plată și transport” în magazinul online (www.fitmin.ro).
IX. TERMENE ȘI CONDIȚII DE LIVRARE
1. Vânzătorul se obligă să livreze bunurile către Cumpărător împreună cu toate componentele și accesoriile, în conformitate cu contractul de vânzare. Produsele afișate în magazinul online pot fi comandate exclusiv online, iar în momentul plasării unei comenzi, se poate alege dintre următoarele modalități de livrare a bunurilor:
• Livrare prin curier la adresa menționată în comandă,
• Ridicarea personală de la unul din punctele de colectare partenere.Lista curentă a companiilor de transport disponibile este furnizată în secțiunea „Metode de transport” a Site-ului web.
2. Obligația Vânzătorului de a livra bunurile către Cumpărător va fi considerată împlinită la momentul când Vânzătorul oferă Cumpărătorului dreptul de a dispune de bunuri la locul de livrare și îl notifică pe Cumpărător în acest sens în avans.
3. Termenul de livrare preconizat este indicat pe pagina de informații a produsului; în general, însă, comanda este onorată în termen de 3-10 zile lucrătoare. Termenul de livrare preconizat furnizat la confirmarea comenzii este doar în scop informativ; un termen de livrare precis va fi trimis prin e-mail odată ce pachetul a fost expediat. În cazul în care Cumpărătorul a ales efectuarea plății prețului prin transfer bancar, bunurile vor fi expediate în curs de 3-10 zile lucrătoare din momentul în care prețul este creditat în contul Vânzătorului.
4. În durata de livrare pot interveni factori ce pot produce întârzieri, independent de voința Vânzătorului sau a societății de curierat precum: condiții meteorologice nefavorabile, accidente sau blocaje rutiere. În toate aceste cazuri, Cumpărătorul va fi informat în acest sens și i se vor comunica noile detalii privind efectuarea livrării.
5. Datele de livrare furnizate pe website au caracter informativ. Informațiile sunt bazate pe timpul estimat pentru livrare al companiilor de transport.
6. Dacă sunt selectate mai multe produse într-o singură comandă, se aplică cel mai lung termen de livrare indicat pe paginile produselor în mod individual. Vânzătorul se străduiește să respecte termenele de livrare, dar nu este responsabil în cazul în care termenul obișnuit de livrare nu este respectat din motive independente de voința sa (de exemplu, întârzieri din partea furnizorului).
7. În cazul în care nu sunteți prezent la adresa de expediere furnizată la ora specificată de persoana de livrare și coletul nu poate fi predat, curierul vă va lăsa instrucțiunile necesare în vederea livrării coletului, potrivit politicii proprii.8. Vă rugăm să inspectați coletul înainte de a-l accepta de la curier, iar dacă observați deteriorări ale ambalajului, solicitați întocmirea unui proces-verbal și nu acceptați coletul. Vânzătorul nu va accepta nicio reclamație ulterioară livrării cu privire la cantitate sau calitate dacă nu a fost întocmit un proces-verbal la momentul livrării.
9. Dacă acceptați coletul de la curier fără deteriorări vizibile, dar descoperiți ulterior că Produsul este deteriorat, defect sau nu este produsul pe care l-ați comandat, trebuie să notificați în scris serviciul nostru clienți (cu dovezi foto) în termen de 24 de ore de la primire. În cazul în care nu verificați conținutul coletului la primire sau neglijați să ne notificați în scris cu privire la performanța defectuoasă, Vânzătorul nu va fi considerat responsabil pentru eventualele daune rezultate.
X. RETRAGEREA DIN CONTRACTUL DE VÂNZARE ȘI REZILIEREA ACESTUIA DE COMUN ACORD
1. Vânzătorul va fi îndreptățit să se retragă din contractul încheiat cu Utilizatorul (consumatorul) în cazul în care bunurile comandate nu mai sunt produse sau livrate, precum și în cazul unei erori evidente cu privire la prețul bunurilor (ex: un preț evident diferit față de prețul unui asemenea bun, conform art. 1665 din Codul Civil).
2. Vânzătorul este, de asemenea, îndreptățit să se retragă din contract în cazul în care Utilizatorul nu operează transferul bancar ales ca modalitate de plată în termen de o zi din momentul încheierii contractului de vânzare.
3. Utilizatorul (consumator persoană fizică sau juridică) are dreptul de a se retrage din Contract până la încheierea Contractului și are, de asemenea, dreptul de a-și exercita dreptul de retragere în perioada dintre încheierea Contractului și primirea Produsului. Toate costurile care decurg direct din retragerea sau returnarea Produsului vor fi suportate de către Utilizator.
4. În cazul unui contract de vânzare a unui Produs, dacă sunt implicate mai multe Produse, Utilizatorul își poate exercita dreptul de retragere în termen de 14 zile de la data la care ultimul Produs (sau, în cazul mai multor articole, ultimul articol sau unitate) a fost livrat fie Utilizatorului, fie unei terțe părți desemnate de Utilizator (cu condiția ca terța parte să nu fie transportatorul). Cu alte cuvinte, termenul pentru exercitarea dreptului de retragere expiră la 14 zile după ziua în care Utilizatorul sau terțul desemnat primește Produsul.
5. Excluderi de la dreptul de retragere. Dreptul de retragere nu se aplică - astfel cum prevede legea, printre altele - în următoarele cazuri:
5.1. Dreptul de retragere nu se aplică bunurilor perisabile, bunurilor personalizate sau bunurilor care își mențin calitatea pentru o perioadă scurtă de timp, bunurilor unde ambalajul original a fost îndepărtat (din motive de protecție a sănătății sau reglementări de igienă) sau unui Produs care, odată livrat, devine inseparabil amestecat cu alte bunuri.
5.2. În ceea ce privește produsele în ambalaje sigilate care, din motive de sănătate sau igienă, nu pot fi returnate odată deschise (de exemplu, alimente pentru animale de companie, suplimente alimentare, produse cosmetice, medicamente sau produse obligatorii pentru farmacii), în cazul în care Utilizatorul a deschis deja ambalajul de protecție și/sau a început să utilizeze produsul în conformitate cu destinația sa, deoarece nu se poate exclude faptul că produsul a intrat în contact cu corpul uman, fluidele corporale sau bacteriile, compromițând astfel calitatea sa igienică sau sanitară.
5.3. În cazul produselor neprelucrate care sunt fabricate la cererea Utilizatorului sau conform instrucțiunilor explicite ale Utilizatorului, sau al bunurilor care au fost clar adaptate nevoilor individuale ale Utilizatorului, acesta nu are dreptul de retragere. Vânzătorul informează Utilizatorul cu privire la acest lucru în descrierea produsului.
5.4. Excluderi suplimentare de la dreptul de retragere sunt stabilite în întregime în OUG nr. 34/2014 privind drepturile consumatorilor în cadrul contractelor încheiate cu profesioniștii, precum și pentru modificarea și completarea unor acte normative.
6. Utilizatorul (consumatorul) își poate exercita dreptul de retragere prin completarea/expedierea unei cereri de retragere utilizând formularul de retragere (vezi Anexa 1).
7. În cazul în care Utilizatorul dorește să își exercite dreptul de retragere, acesta trebuie să trimită o cerere de retragere (de exemplu, prin poștă sau e-mail) Vânzătorului, utilizând datele de contact prevăzute în prezentele TCG. Este responsabilitatea Utilizatorului să dovedească faptul că și-a exercitat dreptul de retragere în conformitate cu dispozițiile menționate mai sus. Vânzătorul confirmă fără întârziere prin e-mail primirea cererii de retragere a Utilizatorului. În cazul retragerii scrise, aceasta este considerată efectuată dacă Utilizatorul trimite cererea în termen de 14 zile calendaristice (inclusiv a 14-a zi) către Vânzător, păstrând o dovadă electronică în acest sens. În cazul notificării prin poștă, data trimiterii este considerată data expedierii, iar în cazul notificărilor prin e-mail sau fax, momentul trimiterii este luat în considerare de Vânzător pentru calcularea termenului (se recomandă utilizarea scrisorii recomandate pentru dovedirea mai facilă a expedierii).
8. În cazul retragerii de către Utilizator, acesta este obligat să returneze Produsul către Vânzător fără întârzieri nejustificate și nu mai târziu de 14 zile de la data la care a fost comunicată cererea de retragere. Termenul este considerat respectat dacă Utilizatorul trimite (trimite prin poștă sau predă curierului) Produsul înainte de sfârșitul perioadei de 14 zile.
9. După primirea pachetului de către Vânzător, se va efectua deschiderea acestuia și examinarea Produsului returnat. Prestatorul nu este obligat să accepte coletele returnate cu plata ramburs. În afară de costul returnării Produsului, Utilizatorul nu va suporta alte costuri în legătură cu retragerea.
10. În cazul în care Utilizatorul se retrage din contract, Vânzătorul va rambursa, fără întârzieri nejustificate și nu mai târziu de 14 zile de la primirea produsului returnat (sau până când Utilizatorul dovedește că acesta a fost returnat, luându-se în considerare data cea mai apropiată), toate plățile efectuate de Utilizator, inclusiv costurile de expediere inițială, cu excepția oricăror costuri suplimentare care rezultă din alegerea de către Utilizator a unei metode de expediere diferite de opțiunea standard cea mai ieftină a Vânzătorului. Vânzătorul poate reține rambursarea până când primește înapoi produsul sau până când Utilizatorul a dovedit în mod clar că acesta a fost returnat; se ia în considerare prima dintre cele două date. Rambursarea se va face folosind aceeași metodă de plată care a fost utilizată pentru tranzacția inițială, cu excepția cazului în care Utilizatorul indică în mod explicit o metodă diferită; Utilizatorul nu va suporta costuri suplimentare ca urmare a acestei metode de rambursare.
11. Utilizatorul poate fi tras la răspundere pentru orice depreciere a valorii Produsului numai dacă o astfel de depreciere se datorează unei utilizări care depășește ceea ce este necesar pentru a stabili natura, proprietățile și funcționalitatea Produsului.
XI. ÎNTÂRZIERI
1. În conformitate cu termenul general de execuție, comenzile sunt onorate în termen de 15 zile lucrătoare de la încheierea contractului de vânzare. În cazul în care Vânzătorul întârzie executarea comenzii, Utilizatorul poate solicita aceasta sau, în cazul în care întârzierea determină pierderea interesului pentru realizarea comenzii, se poate retrage din contract.
2. În caz de întârziere din partea Vânzătorului, Utilizatorul are dreptul de a stabili un termen suplimentar pentru realizarea comenzii. În cazul în care Vânzătorul nu realizează comanda în termenul suplimentar, Utilizatorul are dreptul de a se retrage din contractul de vânzare. Utilizatorul are dreptul să se retragă din contract fără a stabili un termen scadent suplimentar în cazul în care Vânzătorul a refuzat executarea sau în cazul în care, prin acordul părților sau prin utilizarea prevăzută identificabilă a serviciului, executarea trebuia să fie finalizată în termenul specificat și nu altfel.
3. Utilizatorul nu trebuie să dovedească încetarea interesului de executare a comenzii pentru a se retrage în cazul în care contractul urma să fie executat în termenul convenit sau în cazul în care Utilizatorul a stabilit un termen suplimentar pentru executare care a expirat apoi fără a fi îndeplinit.
4. Utilizatorul recunoaște că, în cazul în care nu preia livrarea Produsului (Produselor) executat(e) în mod corespunzător - indiferent de metoda de plată aleasă - acesta va fi în întârziere și se va considera că încalcă Contractul. În consecință, în cazul în care Utilizatorul nu își exercită dreptul de retragere în conformitate cu prezentele TCG, Vânzătorul este îndreptățit să factureze Utilizatorului orice costuri generate de primirea cu întârziere (de exemplu, depozitare, transport etc.) a comenzii.
5. În cazul în care Vânzătorul nu își îndeplinește obligațiile care îi revin în temeiul contractului de vânzare încheiat, deoarece produsul comandat nu este disponibil, Vânzătorul este obligat să informeze imediat Utilizatorul, să ramburseze fără întârziere orice sumă plătită de Utilizator și să se asigure că Utilizatorul își poate exercita orice alte drepturi garantate de lege în cazul executării defectuoase.
XII. DISPOZIȚII PRIVIND EXECUTAREA DEFECTUOASĂ ȘI GARANȚIA
Se consideră că Vânzătorul a executat contractul în mod defectuos în cazul în care, la momentul executării, serviciul său nu îndeplinește cerințele de calitate stipulate în contract sau prin lege. Nu se consideră executare defectuoasă dacă Utilizatorul avea cunoștință de defect la momentul încheierii contractului sau ar fi trebuit să aibă cunoștință de acesta.
În cazul lipsei conformității, Utilizatorul are dreptul de a solicita Vânzătorului să i se aducă produsul la conformitate, fără plată, prin reparare sau înlocuire, conform legislației în vigoare, sau să beneficieze de reducerea corespunzătoare a prețului ori de rezoluțiunea contractului privind acest produs.
Utilizatorul nu este îndreptățit să solicite rezoluțiunea contractului, dacă lipsa conformității este minoră.
1. În ce circumstanțe vă puteți exercita dreptul de a solicita garanție?
În cazul lipsei conformității, Utilizatorul are dreptul de a solicita Vânzătorului să i se aducă produsul la conformitate, fără plată, prin reparare sau înlocuire, conform Legii nr. 449/2003.
2. Ce drepturi aveți în cadrul unei cereri de garanție?
Puteți solicita repararea sau înlocuirea produsului defect, cu excepția cazului în care executarea intervenției alese de dumneavoastră este imposibilă sau ar implica costuri suplimentare disproporționate în comparație cu alte posibilități existente. Dacă nu ați solicitat sau nu ați putut solicita repararea sau înlocuirea, puteți solicita o reducere proporțională a prețului de achiziție sau, în cel mai rău caz, rezilierea contractului; alternativ, puteți solicita remedierea defectului pe cheltuiala Vânzătorului de către o terță parte. În contractele privind vânzarea de bunuri mobile, furnizarea de conținut digital sau prestarea de servicii digitale, nu puteți repara defectul pe cheltuiala dumneavoastră sau prin intermediul unei terțe părți.
3. În ce interval de timp trebuie să vă exercitați dreptul la garanție?
Trebuie să raportați defectul imediat după descoperire, dar nu mai târziu de două luni de la data descoperirii acestuia. Cu toate acestea, vă rugăm să rețineți că drepturile dumneavoastră de garanție în temeiul Contractului expiră la doi ani de la data executării comenzii.
4. Împotriva cui și în ce condiții vă puteți exercita dreptul la garanția produsului?
Vă puteți revendica garanția produsului exclusiv împotriva Văzătorului sau distribuitorului produsului mobil. În exercitarea acțiunii, trebuie să dovediți defectul.
5. Ce drepturi aveți în cadrul unei cereri de garanție a produsului?
În cadrul unei cereri de garanție a produsului, puteți solicita repararea sau înlocuirea produsului defect.
6. În ce condiții produsul este considerat defect?
Produsul este defect dacă nu respectă standardele de calitate în vigoare la momentul introducerii sale pe piață sau dacă nu posedă proprietățile specificate de Vânzător în descriere.
7. În ce interval de timp trebuie să formulată o cerere de garanție a produsului?
Puteți să vă formulați cererea de garanție a produsului în termen de doi ani de la data la care produsul a fost livrat de către Vânzător.
8. În ce circumstanțe producătorul (sau distribuitorul) este scutit de garanția produsului?
Vânzătorul (sau distribuitorul) este scutit de garanția produsului dacă poate dovedi că produsele:
a) corespund descrierii făcute de Vânzător și au aceleași calități ca și produsele pe care Vânzătorul le-a prezentat Utilizatorului ca mostră sau model;
b) corespund oricărui scop specific solicitat de către Utilizator, scop făcut cunoscut Vânzătorului și acceptat de acesta la încheierea contractului de vânzare-cumpărare;
c) corespund scopurilor pentru care sunt utilizate în mod normal produsele de același tip;
d) fiind de același tip, prezintă parametri de calitate și performanțe normale, la care Utilizatorul se poate aștepta în mod rezonabil, date fiind natura produsului și declarațiile publice privind caracteristicile concrete ale acestuia, făcute de Vânzător, de producător sau de reprezentantul acestuia, în special prin publicitate sau prin înscriere pe eticheta produsului.
Totodată, nu este răspunzător în cazul în care dovedește că:
- produsul nu a fost fabricat sau comercializat ca parte a activităților sale comerciale; sau
- defectul nu putea fi descoperit la momentul introducerii pe piață, în conformitate cu stadiul cunoștințelor științifice și tehnice, sau
- defectul a rezultat din aplicarea unor dispoziții legale sau de reglementare obligatorii. Pentru aceasta, Vânzătorul (sau distribuitorul) trebuie să facă dovada îndeplinirii unuia dintre motivele de mai sus. În cazul în care cererea dumneavoastră de garanție a produsului este acceptată, puteți ulterior să înaintați o cerere de garanție a accesoriilor împotriva Vânzătorului pentru piesa înlocuită sau reparată.
9. Vânzătorul este obligat de o garanție obligatorie pentru bunurile de consum durabile, astfel cum sunt definite în Legea nr. 449/2003. Vă rugăm să rețineți că nu toate produsele din magazinul online se califică drept bunuri de consum durabile. Detaliile specifice privind garanția vă vor fi comunicate simultan cu confirmarea comenzii.
10. În ce circumstanțe și în ce perioadă se poate exercita dreptul de garanție?
În cazul unei prestații defectuoase, dacă vă calificați drept consumator, Vânzătorul este ținut de garanția oferită. Perioada de garanție este de 2 ani, iar pentru produsele a căror durată medie de utilizare este mai mică de 2 ani, termenul se reduce la această durată, conform Legii nr. 449/2003.
11. Ce drepturi aveți în baza garanției?
În baza garanției, aveți dreptul de a solicita repararea sau înlocuirea produsului, cu excepția cazului în care remediul ales este imposibil sau ar implica costuri suplimentare disproporționate în comparație cu alte remedii. În cazul în care nu solicitați sau nu puteți solicita repararea sau înlocuirea, puteți solicita o reducere proporțională a prețului de achiziție sau remedierea defectului pe cheltuiala Vânzătorului, singur sau prin intermediul unei terțe părți, sau - în cele din urmă - retragerea din contract. Vă rugăm să aveți în vedere că retragerea nu este aplicabilă pentru defecte minore. Dacă formulați o cerere de înlocuire din cauza unui defect în termen de 3 zile lucrătoare de la cumpărare, Vânzătorul se obligă să înlocuiască Produsul, cu condiția ca defectul să interfereze cu utilizarea normală a produsului.
12. În ce interval de timp trebuie Vânzătorul să soluționeze cererea dumneavoastră de garanție?
Orice reparare sau înlocuire a produselor va fi făcută în cadrul unei perioade de timp de cel mul 15 zile de la data la care Utilizatorul a adus la cunoștința Vânzătorului lipsa de conformitate a produsului sau a predat produsul Vânzătorului ori persoanei desemnate de acesta pe baza unui document de predare-preluare.În cazul în care reparația sau înlocuirea durează mai mult de 15 zile, Vânzătorul va informa Utilizatorul cu privire la timpul preconizat pentru soluționare. Aceste informații sunt furnizate electronic sau prin altă metodă adecvată pentru confirmarea primirii de către Utilizator, cu condiția ca acesta să își fi dat acordul prealabil. În cazul în care repararea nu este efectuată în termen de 30 de zile de la notificare, conform acordului dintre părți, și dacă nu se convine altfel, Vânzătorul va înlocui Produsul în termen de 8 zile de la expirarea perioadei de 30 de zile. Dacă înlocuirea nu este posibilă, Vânzătorul va rambursa prețul de achiziție în termen de 8 zile.
13. Ce se întâmplă dacă Produsul nu poate fi reparat sau dacă acesta se defectează în mod repetat (de exemplu, de trei ori)?
Dacă, în timpul primei încercări de reparare, Vânzătorul stabilește că Produsul nu poate fi reparat, sau dacă, în timpul perioadei de garanție, Produsul se defectează din nou după trei încercări de reparare - cu excepția cazului în care Utilizatorul a convenit altfel – Vânzătorul este obligat să înlocuiască Produsul în termen de 8 zile. Dacă înlocuirea nu este posibilă, Vânzătorul va rambursa prețul de achiziție în termen de 8 zile.
14. În ce condiții Vânzătorul este scutit de obligațiile sale de garanție?
Vânzătorul este scutit de obligațiile de garanție numai dacă dovedește că defectul a apărut după executare. Vă rugăm să rețineți că nu puteți pretinde, concomitent, o cerere de garanție bazată pe îndeplinirea defectuoasă și o cerere de garanție pentru același defect în temeiul unor temeiuri juridice diferite. În cazul în care ați revendicat cu succes o pretenție pentru îndeplinirea defectuoasă (de exemplu, Vânzătorul a înlocuit Produsul), nu puteți revendica o altă pretenție pentru același defect pe un alt temei juridic.
15. Ce răspundere are Vânzătorul pentru daune?
Vânzătorul nu este răspunzător pentru daunele cauzate de uzura naturală sau de deprecierea normală a valorii (în concordanță cu durata de viață prevăzută în mod profesional). În plus, Vânzătorul nu este răspunzător pentru daunele rezultate din manipularea necorespunzătoare sau neglijentă, utilizarea excesivă, abaterea de la utilizarea prevăzută a produsului sau alte cauze similare.
În cazul solicitării unei intervenții în termenul de garanție, Utilizatorul este obligat să dovedească încheierea contractului (de exemplu, prin factură, chitanță sau contract). Costurile aferente îndeplinirii obligației de garanție vor fi suportate de către Vânzător.Vânzătorul trebuie să întocmească un proces-verbal cu privire la orice cerere de garanție sau garanție raportată de Utilizator. O copie a procesului-verbal va fi furnizată Utilizatorului prin modalitatea de comunicare agreată. În cazul în care, la primirea cererii de garanție a Utilizatorului, Vânzătorul nu este în măsură să declare imediat dacă cererea este admisibilă și, în cazul unei respingeri a cererii de garanție, Vânzătorul trebuie să furnizeze motivele acestei respingeri împreună cu opțiunile Utilizatorului privind situația în cauză. Vânzătorul va notifica Utilizatorul într-un mod verificabil în termen de 5 zile lucrătoare.
Nu fac obiectul garanției produsele care prezintă defecte fizice precum: lovituri, rupturi, crăpături, etichete sau sigilii de garanție deteriorate, îndepărtate sau modificate, produsele utilizate în condiții neadecvate (supunerea la variații mari de temperatură și presiune, șocuri mecanice, manipulare incorectă, utilizarea produselor în condiții de umiditate, praf, noxe sau sub acțiunea substanțelor chimice etc.), pătrunderea de lichide, metale sau alte substanțe în interiorul produselor, intervenția mecanică sau plastică asupra produselor, sau orice intervenții din exterior constatate în urma evaluării produsului care se dorește a fi înlocuit/returnat.
XIII. SERVICIUL CLIENȚI ȘI GESTIONAREA RECLAMAȚIILOR
1. Utilizatorul poate depune o plângere în scris sau verbal cu privire la comportamentul, activitățile sau omisiunile legate de vânzarea și distribuirea produselor de către magazinul online. Adresa de contact, numărul de telefon și adresa de e-mail pentru depunerea reclamațiilor sunt identice cu cele ale serviciului pentru clienți al magazinului online:
E-mail: info@fitmin.ro
Adresa poștală: Helvíkovice 90, 564 01 Žamberk, Republica Cehă
Opțional: telefon +420 775 880 632 (număr de telefon din Republica Cehă – comunicare numai în limba engleză)
2. Vânzătorul operează serviciul său pentru clienți în fiecare zi lucrătoare, respectiv de Luni până Vineri de la 8:00 la 15:00. Experiența noastră arată că reclamațiile sunt rezolvate cel mai rapid prin intermediul e-mail-ului.
3. O reclamație verbală va fi verificată de către Vânzător și remediată dacă natura reclamației o permite. Dacă nu sunteți de acord cu modul în care este soluționată sesizarea dumneavoastră sau dacă nu este posibilă o investigație imediată, Vânzătorul va întocmi cu promptitudine un proces-verbal privind sesizarea și vă va furniza o copie a procesului-verbal fie:
a) în persoană, în cazul în care plângerea a fost făcută verbal la fața locului,
b) telefonic, caz în care plângerii verbale i se va atribui un număr unic de identificare și ulterior, cel mai târziu, vă va fi trimis împreună cu un răspuns scris cu privire la sesizare, cu proceduri suplimentare pentru sesizările scrise în conformitate cu orientările stabilite. Numărul unic de identificare este furnizat pentru a facilita urmărirea plângerii.
4. Vânzătorul este obligat să investigheze și să ofere un răspuns de fond la orice reclamație scrisă în termen de 30 de zile de la primirea acesteia și să se asigure că răspunsul ajunge la dumneavoastră. Dacă Vânzătorul respinge sesizarea, răspunsul scris trebuie să includă o explicație detaliată a respingerii. Procesul-verbal și o copie a răspunsului trebuie să fie păstrate de către Vânzător.
5. Utilizatorul poate contacta, de asemenea, Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor în legătură cu reclamația sa; în astfel de cazuri, Autoritatea acționează în conformitate cu reglementările generale aplicabile privind protecția consumatorilor. Mai multe informații sunt disponibile la adresa: www.anpc.gov.ro
XIV. RĂSPUNDERE
1. www.fitmin.ro va face toate eforturile rezonabile pentru a asigura acuratețea și încrederea în website și va încerca să corecteze erorile și omisiunile cât mai repede posibil. Cu toate acestea, www.fitmin.ro nu este responsabil pentru inadvertențe, erori sau omisiuni în cadrul informațiilor furnizate. În mod expres, www.fitmin.ro nu va fi responsabil pentru nici un fel de daune directe, indirecte, minore, speciale, de importanță majoră sau incidentale, rezultate din utilizarea informațiilor de pe acest site sau orice alt aspect relaționat acestui site.
2. Vânzătorul nu poate fi responsabil pentru daune de orice fel pe care Utilizatorul sau oricare terță parte o poate suferi ca rezultat al îndeplinirii de către Vânzător a oricăreia din obligațiile sale conform comenzii.
3. Prin crearea contului și/sau utilizarea conținutului și/sau plasarea comenzilor, Utilizatorul/Cumpărătorul acceptă în mod expres și fără echivoc TCG site-ului în ultima versiune actualizată care este prezentată în cadrul site-ului, existentă la data creării contului și/sau utilizării conținutului și/sau la data plasării comenzii.
4. Ulterior creării "Contului", utilizarea conținutului echivalează cu acceptarea modificărilor intervenite asupra termenilor și condițiilor site-ului și/sau a versiunilor actualizate ale termenilor și condițiilor site-ului.Termenii și condițiile generale pot fi modificate oricând de către www.fitmin.ro, fiind opozabile Utilizatorilor/Cumpărătorilor de la data afișării pe site.
XV. DATE CU CARACTER PERSONAL
Toate informațiile importante cu privire la procesarea datelor cu caracter personal pot fi găsite pe site-ul www.fitmin.ro
XVI. SOLUȚIONAREA LITIGIILOR
1. Orice eventual litigiu între Vânzător și Utilizator se va soluționa pe cale amiabilă, iar dacă această posibilitate nu este posibilă, litigiul va fi soluționat de către instanțele de judecată.
2. Utilizatorul, fiind consumator, va fi îndreptățit să folosească o modalitate de soluționare a litigiului în mod amiabil, ce rezultă din contractul de vânzare sau în baza dreptului oferit de legea pentru Protecția Consumatorului, în baza Legii nr. 363/2007 privind combaterea practicilor incorecte ale comercianților în relația cu consumatorii și armonizarea reglementărilor cu legislația europeană privind protecția consumatorilor. Instituția care este abilitată pentru soluționarea în mod amiabil a litigiilor este, în relația cu vânzătorul, în mod special ANPC (https://www.anpc.ro). Mai multe detalii pot fi găsite pe pagina web a instituției.
3. Soluționarea amiabilă a unei probleme cu un Utilizator (consumator) va fi inițiată numai la cererea Utilizatorului și numai în cazul în care problema nu a putut fi soluționată în mod direct cu Vânzătorul. Solicitarea poate fi formulată până la cel mult 1 an de la ziua când Utilizatorul și-a exercitat dreptul prima dată, și anume subiectul problemei sesizate în cauză, față de Vânzător.
4. Utilizatorul are dreptul de a iniția soluționarea amiabilă online a problemei, prin intermediul platformei ODR disponibilă la pagina ec.europa.eu/consumers/odr (disponibilă până la 19 iulie 2025) sau prin intermediul platformei online al ANPC disponibilă la pagina http://reclamatii.anpc.ro/Reclamatie.aspx.
5. Vânzătorul se angajează în a opta preferențial soluționarea amiabilă a disputelor avute cu un Utilizator, cu excepția situației când Utilizatorul o refuză. Soluționarea amiabilă a disputelor pot fi realizate și prin intermediul Direcției SAL din cadrul ANPC: https://anpc.ro/articol/935/ce-inseamna-sal
Utilizatorul poate depune o reclamație la organul de control care este Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului (în continuare „ANPC”) prin accesarea linkului www.anpc.gov.ro sau apela InfoCons la numărul de telefon (021) 9615. ANPC soluționează reclamațiile consumatorilor într-o manieră și potrivit reglementărilor relevante aflate în vigoare.
6. Această procedură nu va fi considerată mediere, iar inițierea ei nu va afecta dreptul părților de a se îndrepta în instanță sau la Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor.
7. Pentru durata negocierilor a soluționării amiabile a disputelor/litigiilor, termenele de prescripție și limitările prevăzute în Codul Civil nu vor curge decât din momentul în care una dintre părți refuză continuarea negocierilor.
8. Verificarea respectării obligațiilor ce revin părților ca urmare a legislației în vigoare privind protecția consumatorilor este realizată de către Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor.
XVII. DISPOZIȚII FINALE
Termenii și condițiile generale vor fi valabile și își vor produce efecte ținând cont de textul publicat pe pagina web a Vânzătorului la data plasării unei comenzi electronice de către Utilizator. Formularea exactă a termenilor și condițiilor va fi de asemenea trimisă Utilizatorului împreună cu confirmarea comenzii. Vânzătorul își rezervă dreptul de a modifica termenii și condițiile, iar eventualele modificări nu vor afecta prevederile existente, respectiv nu vor avea efect retroactiv.
Data publicării: 1 aprilie 2025.